Alegerea restaurantului

14.03.2014 12:20

1. Cel mai important si mai costisitor din punctul meu de vedere este meniul de nunta. O mancare foarte buna poate ridica mult aprecierile invitatilor precum si frumusetea petrecerii in ansamblu, dar si reciproca este valabila. Am participat la o nunta la care mancarea din pacate a fost foarte proasta desi meniul a costat 60 eur. Dupa cum bine stim cu totii nu intotdeauna un cost ridicat asigura calitatea, ca un extra sfat… e bine sa va asigurati ca mancarea aleasa va fi gustoasa si bine preparata facand o proba de meniu.

Un meniu sofisticat si delicios poate costa mai putin de 200 ron. Din pacate insa, in Bucuresti un meniu de nunta intr-o locatie de 3 sau 4 stele are un cost situat intre 60 si 100 de euro si poate chiar mai mult, pentru ca limita superioara nu prea exista.  Asa ca evitati pe cat posibil Bucurestiul. Daca sunteti din Bucuresti si nu aveti alternative, cautati totusi locatii in apropierea acestuia, sunt mult mai accesibile si as putea spune si mai frumoase (un exemplu ar fi Hanul Calugarenilor din Calugareni – o locatie superba pentru o nunta in aer liber si nu numai iar un meniu are un pret accesibil, in 2008 acesta a costat aici cam 150 ron si decoratiunile, costand in flori si huse pentru scaune, au fost din partea casei).

2. De asemeni foarte important este ca salonul sa fie cat de cat recent renovat, frumos decorat si cu un mobilier de bun gust pe cat posibil pentru ca astfel va asigurati ca veti cheltui mai putini bani. Un salon frumos diminueaza mult nevoia de decorare si implicit vor scadea si costurile. Daca aveti norocul ca restaurantul sa va ofere gratuit decoratiunile sau o parte din acestea cu atat mai bine.

3. Capacitatea salonului – este foarte important ca salonul in care se va desfasura petrecerea de nunta sa fie potrivita cu numarul de persoane participante la eveniment. Multi manageri spun ca pot mari capacitatea salonului prin adaugarea de scaune la mesele existente sau/si prin adaugarea de noi mese, problema este ca in oricare din cazuri va fi inghesuiala, fie la mese, fie intre mese, fie pe ringul de dans sau peste tot.  Daca nu aveti alta optiune si sunteti totusi obligati sa va multumiti cu o locatie mai mica, ideal ar fi ca aceasta sa fie bine ventilata, sa aiba aer conditionat sau sa se poata aerisi usor, pentru a diminua inconvenientele pricinuite de fumul de tigara si caldura. Daca totusi vreti sa eliminati elementul fum de tigara, puteti amenaja in caz ca aveti posibilitatea, un loc de fumat undeva in afara salonului (intr-un hol sau pe o terasa), eu asa am facut.